У Новомиргородському районі виявили кілька партій весняних овочів з надлишком нітратів

Фахівці державних лабораторій ветеринарно-санітарної ескпертизи Держпродспоживслужби області досліджували ранні овочі, які продавали на 25 агропродовольчих ринках області.

Для експертизи на вміст нітратів відібрали огірки, помідори, капусту ранню, редиску, кабачки, зелень листову та цибулю-перо, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на Держпродспоживслужбу.

У Новомиргородському районі за результатами дослідження виявили перевищення вмісту рівня нітратів у трьох партіях редису та двох партіях ранньої капусти. 125 кілограмів овочів не допустили до реалізації.

У Кіровоградській області функціонують 35 державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи, які здійснюють контроль та нагляд за безпечністю та якістю рослинної продукції на агропродовольчих ринках та в магазинах.

Допустимі норми нітратів, мг/кг продукту:
Цибуля ріпчаста — 80
Помідори ґрунтові/тепличні — 150/300
Огірки ґрунтові/тепличні — 150/400
Перець — 200
Картопля — 250
Кабачки — 400
Морква — 400
Цибуля зелена ґрунтова/теплична — 600/800
Капуста — 900
Редис — 1200
Буряк — 1400
Кріп, петрушка — 1500
Зелень листова ґрунтова/теплична — 2000/3000.