У Кіровограді відбувся перший пісенний конкурс «Голос весни»

Новий мистецький проект — перший фестиваль-конкурс «Голос весни» під патронатом міського голови Андрія Райковича відбувся у Кіровограді.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Впродовж двох днів на сцені обласної філармонії у творчому змаганні зійшлися кращі співочі родини обласного центру, вокалісти, дуети та тріо у віці від 15 до 20 та від 21 до 30 років.

Перед поважним журі стояло важке завдання – вибрати кращих із кращих. Це визнала голова конкурсної комісії — співачка, голос якої знаний далеко за межами України, художній керівник академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни», народна артистка України Антоніна Червінська. Тож і журі, і глядачі фестивалю повною мірою отримали від конкурсу справжню естетичну насолоду, незабутні враження, неймовірні емоції та експресивний драйв і щирими оплесками підтримували всіх конкурсантів після кожного вдалого виступу.

Але, як у кожному змаганні, фестиваль отримав імена своїх переможців. Голова журі Антоніна Червінська, заступник міського голови Олександр Мосін та начальник відділу культури і туризму міської ради Анна Назарець першими привітали лауреатів конкурсу і вручили їм заслужені відзнаки і призи.

— Переконаний, що новий міський фестиваль «Голос весни» має своє майбутнє. А його талановиті учасники ще раз підтвердили, що Кропивницький є не тільки танцювальною, а й співочою столицею України, — наголосив у своєму вітальному слові Олександр Мосін. – Від імені міського голови Андрія Райковича щиро вітаю усіх переможців і бажаю нових творчих успіхів на сценічних майданчиках. Ваш талант найкраще презентує рідне місто далеко за межами України.

Дипломи за участь у номінації «Співоча родина» отримали сімейні дуети Небесних, Камінських і тріо «Манро», в номінації «солісти-вокалісти» від 15 до 20 років – Світлана Баркова, Наталя Горбунова, Анастасія Панова, Карина Валендер, Дарія Бруяка, Ілона Петравчук, Яніна Саласенко, а у віці від 21 до 30 років – Тетяна Гачук, Валерія Бондюк, Лілія Склярова, Тетяна Кондратенко.

Приз глядацьких симпатій виявився в активі родин Матанцевих і Баранків, солістів Марини Матусової, Наталки Новакової та Фрамело Казимиро Лело.

А «бронзовими» лауреатами в напруженій боротьбі стали талановита сім’я Ткаченків і чарівні вокалістки Вікторія Матвієнко та Ніа Кім. Друге місце вибороли сімейне тріо Скерлетів, солістки Софія Михайленко та Ольга Сотник.

Здобуте І місце в міському фестивалі-конкурсі «Голос весни» принесли переможцям – сімейному дуету Володимиру та Анні Волошенкам, співачкам Єлизаветі Титенко і Віталіні Жалдак сертифікати на автобусний тур по Україні «Закарпаття – рецепт бадьорості». А володарем Гран – прі конкурсу стали улюбленці глядачів, талановитий сімейний дует Владислава та Дениса Бураги, які відправляться у тур по Україні «Чудеса і нічого більше!».

Кіровоградська школа співу має глибокі традиції і вагомі успіхи. Сьогодні молоді співаки з обласного центру підкорюють світовий музичний простір на кращих концертних майданчиках та гідно представляють Україну за кордоном. Одним з таких колективів є дитячий хор «Согласіє» кропивницької музичної школи №2 імені Мейтуса, який нещодавно став Золотим лауреатом в номінації «Світська музика» і Срібним –в номінації «Сакральна музика» на 14-му міжнародному хоровому конкурсі «Mundus Cantat» у польському місті Сопот. Почесне право відкрити Гала-концерт переможців фестивалю «Голос весни» було надане саме хору «Согласіє» під керівництвом Наталії Корсунової-Трибіненко. А заключний акорд у Гала-концерті поставив член журі конкурсу, лауреат міжнародних та всеукраїнських фестивалів, соліст міського професійного духового оркестру Олександр Безай.