Неплатники аліментів на Кіровоградщині почали працювати на суспільно корисних роботах

У Кіровоградській області 15 безвідповідальних батьків, які роками ухилялися від сплати аліментів на користь своїх дітей, направлені на виконання суспільно корисних робіт за рішеннями судів.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомив сьогодні, 8 травня, керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

«Наразі державні виконавці направили 279 протоколів про притягнення злісних боржників з аліментів до адміністративної відповідальності до суду. І 15 осіб, які не мають офіційного доходу, уже розпочали або ж найближчим часом розпочнуть виконання примусових робіт. У якості прикладу можу згадати про мешканку Компаніївського району, яка не надавала фінансової підтримки своїм трьом донькам, починаючи з 2011 року. За цей час сума боргу склала 131 695 грн. У зв’язку з тим, що боржниця не мала прибутку і зареєстрованого на ній майна, на підставі протоколу, складеного державним виконавцем, суд призначив їй адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт на строк до 120 годин. Зароблені кошти будуть направлені на часткове погашення заборгованості», – відзначив Вадим Гуцул.

Загалом із початку року державні виконавці стягнули 40,7 млн грн аліментів із безвідповідальних батьків. Завдяки цьому кошти отримали 12 728 дітей.