На Кіровоградщині затримали митників — фальсифікаторів

За процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури, слідчими поліції спільно із працівниками УЗЕ в області ДЗЕ НПУ та ВВБ ГУ ДФС в області викрито злочинну схему зловживань з боку посадовців Кіровоградської митниці в інтересах приватних підприємців.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

Зокрема, митники фальсифікували докази у справах про порушення суб’єктами господарювання митних правил, що в подальшому унеможливлювало притягнення останніх до відповідальності та стягнення з них штрафних санкцій на користь бюджету. Діяли посадовці в злочинній змові із суб’єктами господарювання.

За попередніми підрахунками внаслідок злочинних дій працівників митниці державним інтересам України заподіяно матеріальні збитки в розмірі близько 700 тис грн.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі та процесуальні дії. Одному із посадовців митниці вже оголошено підозру у вчиненні вищевказаних злочинів.