Молодіжна рада обласного центру готується до проведення Студреспубліки — 2018

У міській раді відбулось чергове засідання молодіжної ради при виконавчому комітеті.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Головним питанням для обговорення стало традиційне проведення регіонального етапу всеукраїнської програми «Студентська республіка» у рамках святкування Дня молоді в Україні. Метою програми є сприяння зміцненню громадянського суспільства через розвиток у молоді культури громадської участі та демократичних цінностей.

Для двадцятого ювілейного літнього циклу Студреспубліки-2018 організаторами була обрана тема: «Як досягти прогресу і миру в Україні та на планеті».

Заступник голови молодіжної ради Роман Череватенко зазначив, що цього року планується залучити якнайбільше студентів – представників всіх вищих навчальних закладів міста, які протягом трьох днів будуть учасниками суб-фестів: «Перша леді», «Дебати», «Мафія», «Квест», «Денна туса», «Нічна туса». Інтелектуальні розмови, цікава програма дозвілля, драйвові розваги – все це і багато іншого чекає на студентів наприкінці червня.

— На фестивалі молодь не лише відпочиває та розважається. Організаторами всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентська республіка» визначені обов’язкові завдання, — зазначив Роман Череватенко. — Крім того учасникам буде надана можливість реалізувати свої знання із суспільних наук у політичній грі. Запрошуємо цілеспрямованих студентів вишів, молодь від 18 до 35 років до реєстрації.

Голова молодіжної ради Вікторія Філіпова зауважила, що переможці у кожному із завдань будуть відзначені нагородами на святковому міському заході до Дня молоді.

На завершення зустрічі заступниця начальника управління молоді та спорту Катерина Черкасська проінформувала про проведення всеукраїнського форуму молодіжних консультативно-дорадчих органів «Молодь ініціює – влада реалізує», який відбудеться 14 – 15 червня в обласному центрі. Метою заходу є активізація участі молоді в управлінських процесах та ухваленні рішень, зокрема шляхом розвитку молодіжних консультативно-дорадчих органів.

Реєстрація на захід триває до 1 червня за цим посиланням.