Кіровоградець попався на зберіганні півкілограма канабісу (ФОТО)

Поліцейські вилучили у жителя обласного центру майже півкілограма наркотичної речовини.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

У її зберіганні 43-річного чоловіка викрили працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в області та Кропивницького відділу поліції.

Під час проведення профілактичних заходів поліцейські отримали інформацію про ймовірне вчинення громадянином правопорушення, яка у результаті перевірки знайшла підтвердження.

За місцем проживання кропивничанина поліцейські провели санкціонований обшук, у ході якого виявили та вилучили подрібнену речовину рослинного походження, схожу на особливо небезпечний наркотичних засіб – канабіс, вагою близько 500 грам.

Вилучене направлено на проведення експертизи, за результатами якої буде вирішуватися питання щодо притягнення особи до відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 309  (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Раніше чоловік вже був судимий за скоєння наркозлочину.