В обласному центрі багатоповерхівка вкрилася тріщинами (ФОТО)

На фасаді багатоповерхівки по вулиці Михайлівська, 2 в обласному центрі з’явилися
тріщини.

Мешканці звернулися з прохання обстежити помешкання в міськраду, повідомила Новини Кіровоградщини прес-служба міськради.

Перші тріщини люди помітили 6 березня. Також багато скарг від власників квартир надходило через регулярні підтоплення підвалів будинку та засмічення каналізації.

На місце виїхав заступник міського голови Олександр Мосін. Він оглянув проблемний будинок. Після поїздки скликав термінову нараду, на яку запросив і місцевого депутата Сергія Бойка, керівників комунальних служб, відповідних відділів та управлінь міської ради, представника педагогічного університету, гуртожитки якого знаходяться поруч, спеціаліста з геодезії та мешканців будинку.

Зваживши на думку спеціалістів щодо можливої причини утворення тріщин на фасаді будинку, Олександр Мосін доручив комунальникам у найкоротші терміни обстежити будинок, його водопровідну мережу, колодязі системи теплопостачання та надати висновки. А фахівці управління містобудування та архітектури отримали завдання обстежити кожну квартиру щодо можливого самовільного перепланування.

Крім того на будівлі у місцях, де з’явились тріщини, будуть встановлені спеціальні “маячки”. Вони через два місяці дадуть відповідь на питання, чи відбувається подальше руйнування будинку.