У Світловодську судитимуть начальників за смерть машиністів каналізаційних установок

У Світловодську судитимуть колишнього керівника та начальника виробництва комунального водопровідно-каналізаційного підприємства селища Власівка за порушення правил охорони праці, що спричинило загибель двох людей.

Про це Новини Кіровоградщини повідомила прес-служба прокуратури області.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлений у Світловодський міськрайонний суд для розгляду по суті.

Зібрані в ході досудового розслідування докази та висновок судової експертизи підтвердили, що керівник та начальник виробництва комунального водопровідно-каналізаційного підприємства допустили порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці під час організації виконання робіт з підвищеною небезпекою в приміщенні каналізаційно-насосної станції, необладнаному неперервною системою вентиляції, без засобів індивідуального захисту і страхувальних пристосувань. У результаті загинули двоє машиністів каналізаційних установок.

Довідково:
Кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 272 КК України, карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.