У Світловодську двоє чоловіків за годину встигли вчинити розбій, пограбування та угон (ФОТО)

На Кіровоградщині поліцейські по «гарячих слідах» затримали двох зловмисників, які за годину встигли скоїти низку тяжких злочинів.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

Після отримання повідомлення про розбійний напад на провізора аптеки, незаконне заволодіння автомобілем  таксі  та крадіжку,  за рішенням керівництва поліції області,  було введено в дію спеціальний оперативний план. Завдяки злагодженим діям, менше ніж за дві години, працівникам Світловодського відділу поліції вдалося встановити місцезнаходження підозрюваних та провести операцію по їх затриманню.

Події почали розгортатися у самому центрі міста Світловодськ Кіровоградської області близько 16 години.

На початку, невідомі особи телефоном замовили таксі до одного із торгівельних закладів. 27-річний водій прибув на зазначене замовниками місце і вже за кілька хвилин вирушив за вказаною «клієнтами» адресою. Дорогою пасажири попросили зупинити авто біля однієї з аптек, пообіцявши повернутися за кілька хвилин.

Опинившись в приміщенні закладу, зловмисники побачили провізора та покупця. Далі, дочекались поки відвідувачка вийде, накинулися на 60-річну жінку, погрожували розправою та душили, а потім забрали з каси гроші у сумі 1080 гривень та вибігли на вулицю.

Поки налякана провізор аптеки приходила до тями, зловмисники підбігли до таксі, яке їх чекало та наказали водію швидко їхати з місця. Щойно автомобіль рушив, незнайомці дістали з кишені гроші та почали їх ділити між собою.  Запідозривши лихе, водій транспортного засобу спробував зупинити авто, однак незнайомці почали висловлювати погрози та вимагати відвезти їх на територію сусіднього району. Керманич, вибрав слушну хвилину, і таки зупинив автомобіль. Після того, як його виштовхали з салону, він, разом з ключами від замку запалення, втік з місця пригоди. Попри усі спроби, наздогнати чоловіка нападникам так і не вдалося.

Діставшись до найближчого мікрорайону, чоловік негайно повідомив про пригоду правоохоронців. А тим часом зателефонувала до поліції і провізор аптеки.

Для того, аби знайти і затримати підозрюваних, працівникам поліції знадобилося менше двох годин.

«Повідомлення про розбійний напад та незаконне заволодіння транспортним засобом поліцейські  отримали майже одночасно.  З метою затримання небезпечних злочинців, було введено в дію оперативний план. Дуже скоро, у передмісті Світловодська, оперативники  знайшли покинутим автомобіль таксі, який нападники так і не змогли завести без ключів. Враховуючи, що за кілька метрів на території розташовувалась лісосмуга та болотиста місцевість з високим сухим очеретом, пошуки зловмисників були не простими, – розповідає начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий. —  На початку ми з’ясували, на яку відстань могли віддалитися підозрювані. За тим, розділили усю площу на квадрати і почали «прочісувати» територію. Відчуваючи наближення поліцейських, чоловіки спробували перейти в інший бік, однак не встигли зробити і кількох кроків».

Підозрюваними виявилися двоє мешканців Світловодського району, 33 та 34 років, раніше неодноразово судимі за наркозлочини та крадіжки.

Нині за фактами скоєних ними розбійного нападу, незаконного заволодіння транспортним засобом та крадіжки, розпочато кримінальні провадження. Особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.