У Кіровограді обговорили результати перевірок об’єктів соціальної інфраструктури

Сьогодні, 11 квітня, у Кіровоградській обласній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка відбулось засідання робочої групи з перевірки забезпечення надійності та безпеки експлуатації об’єктів соціальної інфраструктури в області.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі у ДСНС в області.

Зокрема доповідачі зосередили увагу на об’єктах з вищезазначеного переліку, що функціонують на території Новгородківського, Новоархангельського, Новомиргородського, Компаніївського районів, а також Компаніївської та Смолінської територіальних громад.

У ДСНС в області представив заступник начальника Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям полковник служби цивільного захисту Василь Штогрін, який доповів членам робочої групи про результати перевірок зазначених об’єктів у напрямку виконання заходів щодо забезпечення пожежної безпеки будівель. Василь Штогрін довів присутнім інформацію про виявлені недоліки по кожній групі зазначених об’єктів.

Також він нагадав, що відповідно до протокольного рішення засідання Кабінету Міністрів України від 28 березня п.р. на теперішній час по всій області здійснюються позапланові перевірки торговельних підприємств (торговельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищних та дозвіллєвих закладів, дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням з метою з’ясування стану дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, а також задля запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в будівлях з масовим перебуванням людей.