Цього року у Кіровограді обіцяють реконструювати та добудувати низку важливих об'єктів

У міській раді під головуванням міського голови Андрія Райковича відбулася нарада з підрядниками будівельних робіт з питань виконання договірних зобов’язань.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Цю нараду очільник міста анонсував на початку тижня, щоб обговорити з підрядниками будівельних робіт шляхи співпраці. У нараді також взяли участь секретар міської ради Андрій Табалов, заступник міського голови Олександр Грабенко, керівник управління капітального будівництва Віктор Ксеніч та начальник фінансового управління Любов Бочкова.

Минулого року в місті розпочали, а в багатьох випадках зуміли і завершити, низку вагомих об’єктів, пов'язаних із реконструкцією, будівництвом, капітальними ремонтами в закладах медицини, освіти, ЖКГ, соціального захисту. Цього року в місті продовжать будівництво знакових будівельних об'єктів.

— У поточному році ми запланували стратегічно важливі для громади об'єкти. Найперше ми повинні розпочати і обов'язково завершити перший етап будівництва “Арки”, – зазначив у вступному слові міський голова. — У мене заплановані зустрічі з керівництвом Одеської залізниці, для того, щоб впорядкувати питання припинення на певний період руху потягів по маршруту станції у Кіровограді, аби починати будівельні роботи.

Складний за підготовкою та за виконанням усіх робіт, і не менш важливий для безпеки руху в місті — шляхопровід, у народі його називають міст на Полтавській. Його теж хочуть почати зводити у 2018 році. Ще один знаковий для Кіровограда об’єкт – багатоповерховий будинок на 54 квартири по вулиці Генерала Жадова. Андрій Райкович відзначив, що це вперше за багато років коштом міського бюджету почали будувати житло для людей, що десятками років стоять у черзі. Завершити будівництво мають до кінця поточного року. Реконструюють також наступні п’ять шкільних спортзалів та музичну школу №1.

У 2018 році в місті планують активно розбудовувати медичний простір. Своєї черги чекають кілька медичних об'єктів. Зокрема, необхідно негайно братись за обстеження дитячої міської поліклініки що по вулиці Шевченка. Ця споруда вже давно потребує якісних ремонтів.

— Реконструкцію другої черги інфекційного відділення на Валах ми теж повинні за літо завершити і повністю здати цей важливий об'єкт, – наголосив міський голова. — Я вже не зупинятимусь на важливих капітальних дорогах: Короленка, Бєляєва, до речі, в найближчі терміни необхідно завершити капітальний ремонт Великої Пермської, розпочатий минулого року. Наголошую, нам необхідно розпочати реконструкцію житлового будинку для медиків.

Ще один масштабний будівельний об’єкт — кібернетичний коледж. Його планують реконструювати, і створити в ньому центр надання адміністративних, культурних і соціальних послуг. Об'єкт також дуже складний, вимагає ухвалення важливих і ефективних рішень, значного фінансування. І тільки реконструкцією коледжу там не обійдеться. Тут планують виконати серйозну перебудову всієї прилеглої території навколо коледжу.

— Як бачите, у нас дуже великий обсяг будівельних робіт. І від того, як ми розплануємо графіки роботи, якість підготовки проектів, тендерної документації, залежать темпи і терміни будівництва, – зазначив міський голова. — Не мені вам розповідати, що значить для будівництва весняно-літній сезон, що значить для вашої роботи професійно виконаний і обрахований проект і вчасно проведений тендер. Тому я звертаюсь до кожного, хто вже працює на об'єктах, і хто лише планує заявлятися на торги: ми хочемо працювати з надійними і професійними партнерами. Ми вимагатимемо прозорої роботи, якісних будівельних матеріалів, жорсткого дотримання і здачі об'єктів, а також безпеки виробничих процесів. Тому нам є про що зараз поговорити і обмінятись думками.