Сільськогосподарський навчально-практичний центр відкрили у Бобринці

Сільськогосподарський навчально-практичний центр відкрили на базі місцевого професійно-технічного училища № 32.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Він був створений у рамках урядового пілотного проекту з модернізації підготовки робітників за конкретними професіями. В урочистостях з нагоди відкриття центру взяв участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Донедавна професійно-технічне училище № 32 здійснювало лише первинну підготовку трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, слюсарів з ремонту сільськогосподарської техніки і устаткування та кваліфікованих робітників деяких інших професій. Практичні заняття в училищі проводили переважно на застарілій техніці ще радянського виробництва. Відтепер, зі створенням сільськогосподарського навчально-практичного центру, матеріально-технічну базу закладу суттєво оновлено, то ж фахівці не лише займатимуться первинною підготовкою робітників, а й здійснюватимуть перепідготовку (підвищення кваліфікації) працівників сільськогосподарського виробництва, організовуватимуть на базі центру стажування майстрів виробничого навчання за новітніми технологіями.

Протягом минулого року за бюджетні кошти для закладу було придбано 29 одиниць сільськогосподарської техніки та устаткування вітчизняного і зарубіжного виробництва майже на 19 мільйонів 864 тисячі гривень. Таким чином матеріально-технічну базу закладу поповнили новими тракторами, комбайном, жатками, косарками, культиваторами, плугами, бороною дисковою, посівним комплексом, сіялкою, подрібнювачем, причепом-самоскидом, навантажувачем тракторним, оприскувачем, розкидачем добрив, стрілою гідравлічною, котком, відвалом снігоприбиральним, навігаційною технікою, а також було придбано автобус, автомобіль.

Під час урочистостей з нагоди відкриття центру голова облдержадміністрації наголосив, що поява такого закладу в області є надзвичайно важливою подією. «Кіровоградщина – аграрний регіон. Кон'юнктура сільськогосподарського ринку нині активно змінюється і потребує досвідчених висококваліфікованих кадрів. Тому важливо, щоб наші професійно-технічні заклади були по-сучасному оснащені, – підкреслив Сергій Кузьменко. – Держава виділила майже двадцять мільйонів гривень, щоб придбати сільськогосподарську техніку, на якій будуть практикуватися учні та стажуватися робітники».

Керівник ОДА також повідомив, що на оновлення приміщення закладу з обласного бюджету виділено 3 мільйони гривень – на ці кошти буде зроблено капітальний ремонт гуртожитку училища. Сергій Кузьменко разом з головою обласної ради Олександром Чорноіваненком вручив директору училища Андрію Запорожцю сертифікат на проведення ремонтних робіт.

Після урочистої частини з представлення центру було продемонстровано роботу нової сільськогосподарської техніки на полі навчального господарства, де майстри училища виконали окремі види сільськогосподарських робіт. Голова облдержадміністрації оглянув техніку, поцікавився її можливостями та оцінив її ходові якості під час своєрідного тест-драйву.