Подробиці: на фермерів Кіровоградщини бандити нападали у дні їх народження (ФОТО)

Як повідомляли Новини Кіровоградщини, поліція спільно з прокуратурою викрили злодіїв, які обкрадали помешкання фермерів.

У Секторі комунікації поліції області повідомили, що напади здійснювали у дні народження фермерів.

У більшості випадків зловмисників цікавили гроші та вироби з дорогоцінних металів. Нині поліцейські довели причетність осіб до 11 крадіжок. Сума завданих злочинами збитків складає більше 3 мільйонів гривень.

Двоє уродженців Сумської та Полтавської області знаходили у соцмережах дати, коли потерпілі та їх близькі родичі відзначали сімейні свята. У подальшому, коли вся родина їхала відзначати подію, обкрадали їх помешкання. До злочинів готувалися заздалегідь. За світлинами злодії по кілька місяців вивчали особу майбутньої жертви, родинні зв’язки та матеріальні статки. Після цього підбиралися до помешкань ближче. Маючи наперед відомості про те, коли власник садиби може виїхати з дому, слідкували за будинком за допомогою біноклю, а коли всі йшли, вдиралися до житла.

За злодіями слідкували, а коли після скоєння злочину особи кинулися втікати, на заваді стали поліцейські.

— Легкове авто, на якому рухалися підозрювані, було зупинено правоохоронцями на дорозі у Новоукраїнському районі. Під час обшуку, проведеного працівниками карного розшуку в салоні було виявлено речові докази: два предмети, схожі на пістолет, споряджені набоями, рації, балончики з газом нервово-паралітичної дії, господарські рукавички та маски з прорізами для очей, прикраси із золота і срібла на загальну суму близько 52 тисяч гривень, записники з іменами майбутніх жертв, – розповів начальник Головного управління Нацполіції в області Сергій Кондрашенко.

Підозрюваних арештували. Їм загрожує до шести років позбавлення волі.