Головний поліцейський області вручив відзнаку охоронцю, який витяг з вогню дідуся (ФОТО)

Начальник поліції Кіровоградщини Сергій Кондрашенко вручив відзнаку «За мужність і професіоналізм» працівнику Управління поліції охорони за порятунок життя людини на пожежі.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

Нагадаємо,  2 квітня, під час несення служби по охороні «об’єкту» – Кіровоградського обласного музею, Віктор Кондратенко отримав повідомлення про пожежу у сусідньому будинку та поспішив на порятунок прикутому до ліжка мешканцю задимленої  квартири. Завдяки швидкій реакції та рішучості, відважному працівнику поліції вдалося винести потерпілого з вогняної пастки  і тим врятувати йому життя.

У присутності особового складу очільник поліції області полковник Кондрашенко подякував Віктору Кондратенку за його героїчний вчинок та вручив заслужену нагороду.

— Ситуація була дуже складною, але Віктор Вікторович встиг викликати рятувальників та карету швидкої, і, поки  ці  служби мчали за «тривожним» викликом, ризикуючи своїм життям, зайшов у задимлене приміщення, виніс звідти потерпілого та робив все можливе, щоб загасити вогонь, адже у сусідніх квартирах теж перебували люди. Як бачимо, у нашій повсякденній роботі є місце і подвигу, і героїзму, — сказав Сергій Кондаршенко.