У Кіровограді затвердили Програму формування інвестиційного іміджу до 2020 року

Із метою підвищення міжнародного іміджу міста у різних сферах, залучення в економіку міста іноземних інвестицій, ресурсів міжнародних фінансових організацій та донорів міжнародної технічної допомоги міська рада Кропивницького затвердила Програму формування позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу Кіровограда на 2018 — 2020 роки.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Програма націлена на сприяння формуванню позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу міста, нарощуванню експортного потенціалу підприємств міста, активізації роботи із залучення прямих іноземних інвестицій та коштів міжнародної технічної допомоги і міжнародних фінансових організацій в економіку міста та забезпечення позитивної динаміки його соціально-економічного розвитку.

Програма реалізуватиметься за наступними напрямками:

Розвиток міжнародного та міжрегіонального співробітництва;
Розвиток виставкової та зовнішньоекономічної діяльності;
Популяризація інвестиційного потенціалу міста;
Співпраця з міжнародними фінансовими організаціями та донорами міжнародної технічної допомоги;
Інформаційно-презентаційна та рекламно-іміджева діяльність.

Виконання Програми дозволить укласти нові міжнародні договори у галузях економіки, торгівлі, захисту прав людини, екологічної безпеки, охорони здоров'я, науки, освіти, культури, туризму, фізкультури і спорту та в інших сферах суспільного життя, збільшити обсяги надходжень іноземних інвестицій в економіку міста; збільшити обсяги експорту продукції товаровиробників міста, зокрема до країн ЄС та забезпечити залучення коштів міжнародної технічної допомоги та фінансових ресурсів міжнародних фінансових організацій, що дасть змогу зменшити навантаження на міський бюджет.

Фінансове забезпечення Програми здійснюватиметься за рахунок коштів загального фонду міського бюджету, бюджетних асигнувань на утримання виконавців заходів Програми за рішенням Міської ради міста Кропивницького та з інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

Загальна сума фінансування заходів з реалізації Програми у 2018—2020 роках за рахунок коштів міського бюджету складає 2025,0 тис.грн, в т.ч. у 2018 році – 250,0 тис.грн, у 2019 році – 825,0 тис.грн, у 2020 році – 950,0 тис.грн.