У Кіровограді повною мірою відновили газопостачання у всі котельні

Газопостачання в обласному центрі відновлене у повному обсязі для всіх котелень міста, а загроза зриву перебігу опалювального сезону ліквідована.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Про це повідомив міський голова Андрій Райкович під час прямого ефіру в програмі «Тема дня» Кіровоградської філії ПАТ НСТУ.

Очільник міста взяв участь у телевізійній програмі після заяви гостя студії — голови правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександра Гладкого про неможливість впродовж довгого часу, не зважаючи на всі його зусилля зустрітися з міським головою для переговорів та вирішення проблем із газопостачанням у місті.

На думку Олександра Гладкого. ВАТ «Кіровоградгаз», яке виявилося чи не єдиним в Україні, що вдалося до примусового відключення котелень міста в період опалювального сезону, діяло в правовому полі. При тому, що всі теплогенеруючі підприємства України діють в приблизно однакових умовах і розрахунки за спожитий газ відбуваються за однією схемою, на яку мають сильний вплив терміни надходжень субвенцій з державного бюджету по відшкодуванню житлових субсидій і пільг та інші чинники.

Дії ВАТ «Кіровоградгазу» в період прогнозованого сильного похолодання призвели до відключення від теплопостачання 137 житлових будинків, 6 дитячих садочків, 3 школи та лікарняний заклад «Центр здоров’я жінки», змусили вихованців дитячих садочків, учнів шкіл, хворих перебувати в холодних приміщеннях та створили загрозу замерзання і виходу з ладу системи опалення в багатоповерхівках.

— Я глибоко переконаний і хочу запевнити кропивничан, що інтереси громади будуть стояти понад усе в діях міської влади. – наголосив Андрій Райкович, звертаючись до глядачів каналу. – Ми живемо в державі, в якій є дієва вертикаль влади, система управління, у тому числі такими надзвичайно важливими галузями, як газопостачання.

Андрій Райкович підкреслив, що завдяки узгодженим діям міської, обласної влади, Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України вирішене питання і надана команда особисто Олександру Гладкому відновити газопостачання у Кропивницькому, а теплогенеруюче підприємство отримало номінації на газ на березень поточного року.

За інформацією міського голови, до всіх котелень ДП «Кіровоградтепло» забезпечена подача газу і стабільне теплопостачання відновиться на усіх об’єктах комунальної інфраструктури міста вже до ранку.

У той же час міський голова підкреслив, що Олександр Гладкий на своїй посаді розвалює систему газопостачання обласного центру, звільнив провідний топ-менеджмент компанії і оцінку його роботі мають дати вище керівництво і відповідні правоохоронні органи.

— Крім того Олександр Гладкий продемонстрував, що він не є патріотом міста, а його дії не спрямовані на забезпечення стабільності і спокою в Кропивницькому, на дотримання нормальних ділових стосунків між суб’єктами господарювання в господарському комплексі міста, — відзначив очільник міста.