У Кіровограді «Плазму» перевірили на дотримання пожежної безпеки (ФОТО)

Сьогодні,  31 березня, за участю представників засобів масової інформації Кіровоградської області рятувальники провели перевірку стану пожежної безпеки в будівлі торговельного центру «Плазма», до якого входять мережі магазинів промислових товарів, супермаркет та інші об’єкти торгівлі й дозвілля.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі У ДСНС в області.

Ця позапланова перевірка відбулась відповідно до протокольного рішення засідання Кабінету Міністрів України від 28 березня п.р. та наказу ДСНС України від 29 березня 2018 року №202 «Про проведення позапланових перевірок», з метою з’ясування рівня дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки у торговельних підприємствах (торговельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищних та дозвіллєвих закладах, дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах, закладах охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій.

Як зазначив т.в.о. начальника Управління полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов, проведення перевірки організовано для того, щоб громадськість Кропивницького була поінформована про стан безпеки в усіх закладах із масовим перебуванням людей та люди без остраху могли приводити своїх дітей у магазини, розважальні центри, залишати у дитсадку та школі тощо. Тому під час перевірки фахівці У ДСНС в області будуть вимогливі, принципові та відкриті.

Також він повідомив, що подібні раптові перевірки охоплять усі об’єкти, визначені наказом ДСНС України, і не буде допущено експлуатацію таких закладів із масовим перебуванням людей, де будуть виявлені будь-які порушення пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров’ю громадян.

Насамперед фахівці У ДСНС в області разом із особами, відповідальними за стан пожежної безпеки в будівлі, ретельно перевірили евакуаційні шляхи та виходи, наявність та технічний стан системи автоматичного протипожежного захисту і оповіщення, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання.

Крім того, було вивчено документацію з питань пожежної безпеки, яка повинна бути на підприємстві.

Щоб на практиці перевірити працездатність протипожежних систем та рівень організації на даному об’єкті, рятувальники здійснили практичне тренування з персоналом щодо дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій і пожеж, зокрема стосовно забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей. Було приведено у дію тепловий імітатор, негайно увімкнувся сигнал небезпеки та здійснені заходи по оповіщенню та евакуації відвідувачів із приміщень торговельного центру.

Підсумовуючи захід, заступник начальника Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям полковник служби цивільного захисту Василь Штогрін зазначив, що перевірка пройшла успішно, дії персоналу та заходи евакуації були організовані на високому рівні, усі системи протипожежного захисту та оповіщення спрацювали належним чином.

У свою чергу директор ТЦ «Плазма» додала, що їхнє підприємство не економить на протипожежному захисті будівлі та вживає усіх заходів, щоб відвідувачі почувались у безпеці.