Цього року на Кіровоградщині хочуть реалізувати кілька масштабних промислових проекти

За інформацією директора департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександра Корнюші, 27 лютого 2018 року Олександріською міською прийнято рішення про створення Індустріального парку «Олександрія» та затверджено відповідну Концепцію.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Мінекономрозвитку подано пакет документів для включення його до Реєстру індустріальних парків.

Під Індустріальний парк відведено 4 земельні ділянки у Заводському мікрорайоні (Куколівське шоссе, 7), загальною площею 24,4 гектари.

Він зазначив, що створення Індустріального парку дасть можливість залучати інвестиції, у тому числі, іноземні, створити до 1330 нових робочих місць, збільшити надходження податків до бюджету, розвивати сучасну інфраструктуру міста.Також промисловий комплекс області нинішнього року має підсилитись за рахунок видобутку літієвих руд у Добровеличківському районі. Зокрема, ТОВ «Петро-консалтинг» має намір інвестувати у розробку родовища близько 2,5 млрд.грн. і створити понад 1000 нових робочих місць.Крім цього, очікується розширення виробництва ільменіту за рахунок будівництва другого гірничо-збагачувального комплексу на ТОВ ВКФ «ВЕЛТА».

Як зауважив Олександр Корнюша, групою кампаній KNESS цьогоріч заплановано будівництво найбільшої в Україні сонячної електростанції потужністю до 100 МВт на території Олександрійського району.