Представники офісу залучення інвестицій запевнили, що готові до співпраці з Кіровоградом

Сьогодні, 28 березня, міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов провели першу робочу зустріч з представниками офісу залучення інвестицій при Кабінеті Міністрів України Віталієм Мазуром та Станіславом Базалєєвим.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

У своєму вступному слові очільник міста відзначив, що місто має низку цікавих інвестиційних пропозицій: впродовж двох років у Кіровограді не сиділи склавши руки. По-перше, за останній рік помітно оновлено структуру економічного блоку. Вже завтра вперше на сесію виноситься «Програма формування позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу міста». По-друге, місто вже провело перший муніципальний інвестфорум “ Time to invest” і дві галузеві сесії з енергоефективності та можливостях бізнесу, а 15 травня готується чергова сесія — “Експорт як шлях до інвестицій”. По-третє, в місті створюється інвестпортал Кропивницького, де буде представлено увесь інвестиційний потенціал міста.

— Міська рада створила базу об'єктів промислової нерухомості, які можна пропонувати інвесторам. У нас практично немає вільних земель комунальної власності під нові великі підприємства, – зауважив міський голова. — Але 10 га під будівництво заводу з переробки сміття ми маємо. Ми співпрацюємо з НЕФКО щодо запровадження енергоефективності у школах і в системі вуличного освітлення. Місто контактує з ЄБРР щодо проектів з модернізації громадського транспорту. Але наша головна проблема — реконструкція системи теплопостачання. Тому допомога Офісу підтримки і залучення інвестицій для нас була б дуже актуальною.

Представники офісу, в свою чергу, повідомили, що готові до тісної та продуктивної співпраці. Андрій Райкович доручив фахівцям управління економіки підготувати необхідний пакет документів з детальною інформацією про плани і потреби міста в інвесторах. Ці документи передадуть представникам офісу в Київ.