Обласні чиновники знов заговорили про добудову КГЗКОРу

????????????????????????????????????

Сергій Кузьменко: Питання добудови Криворізького ГЗК в Долинській залишається актуальним.

На цьому голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив під час апаратної наради, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Цього тижня він має намір відвідати Долинський район, тож звернув увагу керівництва території на актуальні для цього регіону питання.

«Обласна державна адміністрація щороку звертається до Уряду з тими проблемними питаннями, що виникають в місті через недобудову Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислювальних руд. Адже з його допомогою ціле місто забезпечуються такими комунальними послугами, як водозабезпечення та водовідведення. Саме тому ми витрачаємо державні кошти, щоб зробити Долинську незалежним від цього підприємства», — підкреслив очільник області.

Він наголосив, що питання добудови цього підприємства й досі залишається актуальним.

«Свого часу українські платники податків та іноземні держави вклали мільярди доларів, щоб збудувати цей промисловий гігант. Сьогодні, зрозуміло, є певні економічні умови, які не дають можливості бізнесу інвестувати в добудову комбінату. Але завданням голови облдержадміністрації є збереження можливості добудови цього підприємства, незважаючи на те, що у 2009 року Уряд прийняв рішення про продаж частини цілісного майнового комплексу в приватну власність за 3 мільйони доларів США», — констатував Сергій Кузьменко. «З того часу через суди було встановлено, що покупці є добросовісними набувачами майнових прав і сьогодні знову розгортається чергова історія навколо підприємства, пов’язана з передачею землі в оренду. Тож хочу публічно наголосити, що облдержадміністрація, я особисто, ніколи не зробимо кроків для того, щоб розбалансувати майновий комплекс великого стратегічного підприємства України».

Голова облдержадміністрації висловив впевненість, що економічна ситуація як в світі, так і в Україні сприятиме реалізації цього проекту.

«Переконаний, що Уряд сьогодні буде думати як вирішити цю ситуацію. Тож будемо чекати умов, щоб КГЗКОР отримав нове життя, а люди, які приїхали на Кіровоградщину і уже багато років живуть в Долинській дочекалися можливості працювати на ньому».