Експорт товарів з Кіровоградщини в Індію постійно зростає

????????????????????????????????????

Індія займає перше місце за обсягами експорту продукції товаровиробників Кіровоградщини.

На цьому наголосила директор департаменту економіки облдержадміністрації Ніна Рахуба під час бізнес-наради за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Індія в Україні Пана Манодж Кумар Бхарті.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

На бізнес-нараді, що пройшла у НВО «Радій», також були присутні представники провідних підприємств та бізнес-кіл регіону, вищих навчальних закладів.
Основана увага під час спілкування була зосереджена на актуальних темах розвитку україно-індійських відносин, зокрема в площині налагодження зовнішньо-економічних зв’язків Республіки Індія із Кіровоградщиною.
На початку зустрічі директор департаменту економіки облдержадміністрації Ніна Рахуба підкреслила, що Індія є надійним і важливим для нашого регіону партнером. Адже серед 110 країн світу, з якими підприємства Кіровоградщини мають постійні зовнішньо-економічні та торгівельні зв’язки, Індія за обсягами експорту продукції займає перше місце.

«Експорт з Кіровоградщини постійно зростає і наш регіон має всі можливості і наміри продовжувати співпрацю і нарощувати обсяги зовнішньої торгівлі. На даний час на території області діє два спільних індійсько-українських підприємства і ми сподіваємось, що після сьогоднішньої зустрічі таких підприємств стане значно більше», — наголосила Ніна Рахуба, додавши, що область відкрита для поглиблення взаємовигідного співробітництва та реалізації спільних інвестиційних проектів.

Під час презентації економічного потенціалу та соціально-культурних надбань Індії, Пан Посол звернув увагу учасників наради на сектори, в яких можна розвивати і посилити індійсько-українське співробітництво. Серед таких напрямків він виокремив туристичну, освітню та аграрно-промислову галузі.