За перший місяць 2018 Кіровоградська митниця зафіксувала порушень на суму 77 тисяч гривень

За перший місяць цього року Кіровоградською митницею ДФС порушено 26 справ про порушення митних правил на суму 77 тис. гривень.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у Кіровоградській митниці ДФС.

У той же час до суду направлено 3 справи про порушення митних правил на суму 1,2 млн грн. За результатами розгляду судом 3 справ про порушення митних правил застосовано конфіскацію безпосередніх предметів правопорушення на суму 16,7 тис. грн.

Безпосередньо Кіровоградською митницею ДФС розглянуто 19 справ про порушення митних правил та накладено штрафів на суму 161,5 тис. гривень. При цьому обласним митникам вдалося стягнути 124,8 тис. грн штрафів.

З метою недопущення незаконного переміщення через митний кордон України товарів, транспортних засобів, зброї, тютюнових виробів, наркотичних та психотропних речовин, митницею проведено спільний захід з правоохоронними органами Кіровоградської області, за результатами якого складено протокол про порушення митних правил на суму 77 тис. гривень.

На підставі аналізу оформлених в митному відношення товарів, у січні поточного року митницею підготовлено 6 запитів до митних органів іноземних держав.