В обласному центрі військовий поскаржився на жахливі умови проживання в гуртожитку (Відео)

Понад тисячу двісті гривень за подерті стіни, старі меблі та холодну воду — такі умови проживання пропонують військовим у відомчому гуртожитку по вулиці Сухумська, 8 в обласному центрі.

На незадовільні умови журналістам поскаржився військовослужбовець Юрій Кобзар, йдеться в сюжеті каналу „Кіровоград”.

Чоловік проходить службу у третьому окремому полку спецпризначення. Родом з Херсонщини. По завершенню котракту збирається повернутись додому. На термін служби погодився пожити у гуртожитку.

За словами військовослужбовця, з січня за кімнату в гуртожитку доводиться платити тисячу двісті сімдесят сім гривень.  До цього — вдвічі менше. На підтвердження слів, що умови в гуртожитку незадовільні, показав відео.

Комендантка гуртожитку пояснила, що будівля на власному забезпеченні. Верхні поверхи – давно приватизовані квартири. Військовим виділили 7 кімнат на першому поверсі. Вартість проживання за місяць вважає обгрунтованою. Показала затверджені розрахунки, в які включені плата за енергоносії, тепло, воду, зарплатня працівникам та послуги ЖЕКу. Як з'ясувалося, приміщення належить міськраді. Квартирно-експлуатаційний відділ міноборони його орендує безоплатно.

— У нас в договорі конкретно прописаний пункт про те, що користувач, тобто квартирно-експлуатаційний відділ, зобов’язаний використовувати договір відповідно до умов договору. Це тобто для проживання військовослужбовців, підтримувати гуртожиток в справному стані, нести витрати з його утримання та експлуатацію, робити поточний ремонт, — зазначив начальник управління власності та приватизації комунального майна міськради Олег Колюка.

Головний бухгалтер квартирно-експлуатаційного відділу Наталія Озерова повідомляє, що статус військового гуртожиток мав з моменту введення в експлуатацію – з 1990-го року. А от з офіційними документами були проблеми останнє десятиріччя. Впорядкувати їх вдалося торік у липні. В січні привели до відповідності тариф і підвищили його вдвічі. Чи вистачатиме коштів на ремонт будівлі, ще не  підрахували.  Санітарно-технічний стан гуртожитку у квартирному відділі вважає  задовільним.

 Юрій Кобзар за такі умови проживання понад тисячу гривень платити не згоден. Шукає більш комфортне житло.

Гуртожиток

Понад тисячу двісті гривень за подерті стіни, старі меблі та холодну воду. Такі умови пропонують військовим Кропивницького у відомчому гуртожитку по вулиці Сухумська, 8. На незадовільні умови проживання журналістам поскаржився військовослужбовець Юрій Кобзар. Чоловік проходить службу у третьому окремому полку спецпризначення. У Кропивницькому власного житла немає. Родом з Херсонщини. По завершенню котракту збирається повернутись додому. На термін служби погодився пожити у гуртожитку. Хто має навести лад у приміщенні, дізнавалась Юля Бабак.

Posted by Канал "Кіровоград" on Friday, 2 February 2018