У міськраді назвали причину вибуху в житловому будинку (Відео)

Причиною вибуху газу в будинку на вулиці Миру, 9 стало порушення правил експлуатації газових приладів.

Про це йдеться на сайті міськради, інформують Новини Кіровоградщини.

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко, квартирант поставив на плиту каструлю з водою для приготування вареників, а сам заснув. Вода закипіла і залила полум’я пальника. Запаленого сірника було досить, щоб прогримів вибух. Обійшлося без пожежі.

Внаслідок вибуху сталося руйнування міжкімнатних конструкцій, пошкоджені перестінки, вікна, двері, частково стеля у двох квартирах чотириквартирного будинку. Постраждалого доправили в опікове відділення обласної лікарні з діагностованим термічним опіком ІІ-ІІІ ступенів 17% голови, шиї, рук та ніг. Стан постраждалого визначений середньої тяжкості. Рятувальники евакуювали 8 мешканців інших квартир, у тому числі одну дитину.

Нагадаємо, сьогодні, 10 лютого, о 04:32 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в одній із квартир одноповерхового житлового будинку на вулиці Миру, 9 в обласному центрі стався вибух газу.

Вибух

У Кропивницькому у будинку на Новомикоаївці у квартирі вибухнув газ. Сталося це близько 4-ої ранку. Вибуховою хвилею розтрощило вікна, зруйнувало внутрішню стіну та пошкодило дах. В момент вибуху у будинку перебувало восьмеро мешканців. Постраждав один чоловік, який знаходився в епіцентрі вибуху. Його з опіками доправили до обласної лікарні. Детальніше про причини вибуху розкаже Микола Мумига.

Posted by Канал "Кіровоград" on Saturday, 10 February 2018

Відео каналу «Кіровоград».