Під час сесії міськради кіровоградські депутати ухвалили низку соціальних програм 

Понад сорок питань було додатково внесено до порядку денного п’ятого засідання десятої сесії міської ради Кропивницького.

Левова часта – це галузеві програми на нинішний рік, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Перед початком сесійного засідання слово мали громадські активісти, які розповіли депутатам про свої проблеми, висловлювали пропозиції, дякували за те, що отримали матеріальну допомогу на лікування своїх дітей та онуків.

Одними з перших у порядку денному стояли соціальні питання, вирішення яких залежало від внесення змін та доповнень у довгострокові програми соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення міста, а також підтримки учасників антитерористичної операції в східних областях України та членів їхніх сімей. Зміни до обох програм прийнято одноголосно.

Підтримали депутати і зміни до програми «Безпечне місто», затвердили на 2018 – 2020-і роки програми «Молодь», підтримки молодих сімей, відпочинку та оздоровлення дітей, а також реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Ухвалено й перспективний план роботи міської ради на нинішній рік. Секретар міської ради Андрій Табалов, який доповідав із зазначеного питання, зауважив, що новеллою цьогорічного плану є створена спеціальна електронна таблиця подій. Вона буде розміщена на сайті міської ради і дасть можливість депутатам ретельніше планувати свій час і підходити до виконання депутатських обов’язків.

Грунтовно депутати підійшли до внесення змін до міського бюджету на 2018 рік. І хоча рік лише тільки почався, та життя диктує свої вимоги. Тож вчасне внесення змін до головного фінансового документа міста забезпечить фінансове підґрунтя для успішної реалізації проектів, необхідних виплат працівникам бюджетної сфери, соціальної підтримки громадян тощо.

Важливим етапом подальшого соціально-економічного розвитку міста стало прийняття на сьогоднішньому засіданні нових та внесення змін до низки чинних галузевих програм: програми паспортизації нерухомих пам’яток культурної спадщини міста на 2018—2020 роки, програми інформатизації та електронного самоврядування «Електронне місто», програми управління комунальним майном, програми зайнятості населення, програми природоохоронних заходів місцевого значення, програми розвитку міського пасажирського транспорту, програми соціальної підтримки, розвитку та становлення сімей, дітей та молоді програми розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті та Програми утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства.

Депутати затвердили порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств міської ради та заходи щодо забезпечення регіональної мовної політики і перейшли до розгляду питань регулювання земельних відносин.

Наступне засідання десятої сесії міської ради відбудеться 20 лютого.