Незабаром відкриється оновлений олександрійський музейний центр

Капітальний ремонт в олександрійському музейному центрі ім. Худякової А. Ф. завершується. Його розпочали в 2016 році і фінансували з міського та державного бюджетів.

Відповідну інформацію повідомили на офіційному сайті Олександрійської міської ради сьогодні, 1 лютого, пишуть «Олександрійські новини».

Музей був заснований у 1967 році, а в 2016 міська влада вирішила розпочати в ньому капітальний ремонт. За кошти міського бюджету в приміщенні встановили енергозберігаючі вікна, відремонтували фасад, здійснили капітальний ремонт просвітницької зали і придбали для неї нові меблі. У 2017 році роботи продовжилися за рахунок співфінансування з державного та міського бюджетів.

«На сьогодні повністю відремонтовано всі зали музею та допоміжні приміщення; на вікнах встановлено декоративні решітки. Уже оздоблено зал етнографії і виставковий хол. Наразі триває оформлення простору та розміщення музейних експонатів у краєзнавчому, історичному, природничому залах та підготовка галереї», — відзначається в повідомленні.

Відкриття музейного центру має відбутися вже незабаром. Для відвідувачів обіцяють підготувати оновлені експозиції.

Нагадаємо, у жовтні минулого року на ремонт музейного центру було виділено чергову суму — 570 тисяч гривень. Загалом ремонтні роботи коштували щонайменше 1,1 мільйона гривень.