Міністр освіти відвідала «Нову українську школу» в обласному центрі

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич сьогодні, 19 лютого, відвідала один з пілотних закладів проекту «Нова українська школа» в обласному центрі.

Це загальноосвітня школа № 25, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на прес-службу міськради.

У цьому закладі за пілотною програмою “Нова українська школа” навчаються два перших класи. За словами Лілії Гриневич, з 1 вересня 2018 року першокласники усіх шкіл в Україні будуть навчатися за інтерактивними методиками, пізнавально-пошуково діяльнісними методами навчання відповідно до їх вікових особливостей. Зараз проходить дистанційний курс навчання для вчителів перших класів. Всі 22 тисячі педагогів, яких залучать до навчання дітей у 1 класі, мають пройти так зване змішане навчання — це частина дистанційного навчання і частина очного навчання для того, щоб вони засвоїли нові методики викладання.

Ідея нової української школи полягає у тому, щоб школа була місцем, де не тільки навантажують знаннями, а стала місцем, де дитину готують до справжнього життя у ХХІ столітті. І це треба починати робити з 6-ти років.

В рамках зустрічі міністру продемонстрували нове обладнання для кабінетів фізики, зокрема, електронно-вимірювальну лабораторію, завдяки якій учні мають змогу ставити експерименти та обладнання для військово-спортивної гри “Лазертаг”.