«Кіровоградгаз» знову погрожує відключити газ теплогенеруючим підприємствам

ВАТ «Кіровоградгаз» повідомляє про можливість припинення газопостачання на котельні КП «Теплоенергетик» та ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» у разі, якщо підприємства до 1 березня не погасять заборгованість.

Відключати планують з 10:00, повідомили Новини Кіровоградщини в департаменті з корпоративних комунікацій «Кіровоградгаз».

За даними «Кіровоградгаз», станом на 23 лютого теплогенеруючі підприємства винні за отримані послуги з розподілу природного газу 7 мільйонів 286 тисяч 232 гривні. Зокрема, ДП «Кіровоградтепло» заборгувало 5 мільйонів 698 тисяч 655 гривень, а КП «Теплоенергетик» — один мільйон 587 тисяч 577 гривень.

Крім того, підприємства порушують умови укладених договорів розподілу природного газу в частині попередньої оплати. Вони не здійснили попередню оплату за послуги з розподілу природного газу на лютий у сумі 6 мільйонів 865 тисяч 402 гривні: «Кіровоградтепло» — 4 мільйонів 630 тисяч 218 гривень, «Теплоенергетик» – 2 мільйони 235 тисяч 184 гривні.

У «Кіровоградгаз» стверджують, що були проведені перемовини з керівниками підприємств, міста та області, але жодної позитивної реакції щодо врегулювання заборгованостей досі немає.

Нагадаємо, 27 листопада ВАТ «Кіровоградгаз» вже відключав котельні ДП «Кіровоградтепло» від газопостачання через заборгованість за спожитий природний газ.