Кіровоград: родинам загиблих «афганців» вручили матеріальну допомогу

Щороку, 15 лютого, в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав, яким довелося пройти крізь горнило війн та збройних конфліктів на Європейському, Азіатському, Американському та Африканському континентах.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Сьогодні, 14 лютого, в обласному театрі ім. М.Л. Кропивницького віддати данину поваги усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу, прийшли міський голова Андрій Райкович, заступник міського голови Наталія Дзюба, голова Подільської районної ради Руслан Фросіняк, голова міської організації Української Спілки, ветеранів Афганістану Петро Наточій, представники громадських організацій та молодь.

— Хочу висловити слова безмежної подяки від громади Кропивницького вам, людям, які безпосередньо мали стосунок до 10-річної війни в Афганістані, людям, які від початку до кінця виконали кожен пункт військової присяги. Сьогодні зміст цієї визначної дати більш розширений, в цей день ми вшановуємо не лише воїнів, які виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані, а також вшановуємо і тих, хто виконував свій військовий обов’язок в інших країнах світу, а це близько 30 країн, — відзначив у своєму слові Андрій Райкович. — Ми пам’ятаємо усіх, хто нас захищав і захищає. Міська влада робить усе для того, щоб діалог з громадськими організаціями, в які ви згуртувалися, був відкритим, щирим і взаємовигідним. Вдячні вам за те, що і зараз на ваші плечі лягла надзвичайно важлива справа, тому що перший ешелон оборони нашої держави на сході нашої країни сформували ви. Ваш безцінний досвід, міцна, виважена життєва позиція, військові навички — це все стало основою навчання молодих захисників нашої Вітчизни, які сьогодні ведуть оборону держави на її сході.

За особистий внесок у патріотичне виховання підростаючого покоління, активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Подяку Міської ради та Виконавчого комітету міста Кропивницького з рук міського голови отримав учасник бойових дій в Республіці Афганістан, член міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Олександр Бовт. А цінними подарунками нагороджено учасника бойових дій в Республіці Афганістан, член громадської спілки “Патріот” у Кропивницькому Костянтин Андрєєв та учасник бойових дій в Республіці Афганістан, член міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Григорій Сергієнко.

Також цього дня грошову допомогу від міської влади Кропивницького отримали члени родин загиблих «афганців», особи з інвалідністю та учасники бойових дій в Афганістані на загальну суму 171 тис. грн.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у подарунок від міської влади для ветеранів відбулася вистава «Назар Стодоля» у постановці академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького.