У Голованіські затримали афериста, який ошукав пенсіонерку

Зловмиснику, який ошукав пенсіонерку, загрожує до 3 років позбавлення волі.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

Шахраєм виявився раніше судимий за крадіжку житель Голованівського району. Аферист видурив у 78-річної жінки гроші.

«Повідомлення про злочин від потерпілої надійшло до Голованівського відділу поліції у грудні.

Поліцейські з’ясували, що невідомий чоловік прийшов до домоволодіння пенсіонерки та представився працівником РЕМ. Після чого розповів жінці про начебто пошкоджений електропровід від лічильника, у зв’язку з чим потрібно заплатити за ремонт. Зловживаючи довірою місцевої жительки, чоловік видурив у неї грошові кошти.

У результаті проведення оперативно-розшукових дій поліцейські встановили, що шахрайські дії щодо жінки похилого віку скоїв 32-річний мешканець району», — розповів очільник Голованівського відділу поліції Олег Клименко.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Розслідування у рамках відповідного кримінального провадження закінчено, матеріали направлено в суд. Особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Поліцейські закликають громадян бути пильними та не довіряти незнайомцям. Якщо невідомі особи відвідали вас за місцем проживання, представляються працівниками комунальних чи соціальних служб, вимагайте пред’явити посвідчення. У разі відмови – покличте сусідів, родичів, або зверніться до працівників поліції, зателефонувавши за номером «102».