Світловодськ єдина територія області де так і не ухвалили бюджет на 2018 рік

????????????????????????????????????

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів робочу зустріч із Світловодським міським головою Валентином Козярчуком за участі першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка, директора департаменту фінансів ОДА Сергія Шеремета та секретаря Світловодської міськради Юрія Сап'янова.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

На початку зустрічі голова облдержадміністрації зауважив, що Кіровоградщина розпочала 2018 рік у робочому режимі за винятком міста Світловодська, де міськрада не ухвалила місцевий бюджет. «Це єдина територія області, яка не змогла виконати своїх повноважень і порушила Бюджетний кодекс. Є бюджетна сфера – вчителі, лікарі, соціальна сфера. Ці люди не мають бути заручниками депутатів, – зазначив Сергій Кузьменко. – Як голова обласної державної адміністрації раджу вам згідно із бюджетним законодавством видати відповідне розпорядження і фінансувати захищені статті за формулою 1/12 від бюджету минулого року. Відповідний лист вам уже направлено».

Керівник ОДА вкотре закликав Світловодського міського голову організувати роботу депутатського корпусу, знайти компроміси, щоб створити більшість і увалювати рішення необхідні громаді. У разі неможливості міським головою забезпечити стабільну роботу ради, за словами Сергія Кузьменка, необхідно проводити дострокові вибори міських депутатів. Голова облдержадміністрації зауважив, що вони можуть відбутися або за рішенням Верховної Ради України, або, і це вже стосуватиметься і міського голови, у разі об’єднання міста Світловодська з іншими територіями в об’єднану територіальну громаду за рішенням ЦВК.