Після арешту земельної ділянки житель Кіровоградщини сплатив понад 80 тисяч гривень аліментів

Житель Маловисківського району сплатив багаторічну заборгованість із аліментів на утримання сина після арешту земельної ділянки, яка знаходилась у його власності.

Про це Новини Кіровоградщини повідомила прес-секретар ГТУЮ в області Катерина Ободовська.

Згідно даних виконавчого документа, чоловік ухилявся від сплати аліментів, починаючи з 2008 року. Загальна сума заборгованості складала більше 80 тисяч гривень.

«Незважаючи на те, що зміни до вітчизняного законодавства щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів ще не вступили в силу, органи державної виконавчої служби Кіровоградщини продовжують невпинно боротися з особами, які ухиляються від виконання своїх батьківських обов'язків. У ході здійснення виконавчого провадження, не виявивши доходів, за рахунок яких можна було б ліквідувати борг, державні виконавці звернули стягнення на земельну ділянку неплатника. З метою уникнення відчуження майна чоловік сплатив 83 727,50 гривень», – відзначив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Загалом на Кіровоградщині впродовж 2017 року описали 85 земельних ділянок, із яких 21 примусово реалізували на суму в 836 271 гривню.