Обласний художній музей відсвяткував своє 25-річчя

????????????????????????????????????

Привітати колектив музею, його директора Тетяну Ткаченко (ініціатора та ентузіаста багатьох творчих починань, як зазначалось у виступах під час урочистого зібрання) зі святковою датою зібралося багато друзів музею та гостей.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

До привітань ювілярам долучилися перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини Валентина Животовська, радник голови облдержадміністрації Микола Сухомлин.

Сергій Коваленко привітав колектив закладу з ювілейним днем народження, а всіх присутніх з початком 2018 року – як року 25-річчя обласного художнього музею, протягом якого відбуватиметься низка заходів, приурочених до цієї дати.

25 років тому, зазначив він, Микола Олексійович Сухомлин прийняв дуже відповідальне, дуже важливе рішення і саме так розпочалась славна (як засвідчив час) історія нашого художнього музею. Вже чверть століття він об’єднує у своїх залах митців і шанувальників їхнього таланту, дарує (і даруватиме ще багато століть) мистецтво жителям та гостям нашого краю.

Обласна влада теж готувалася до ювілею. Протягом останніх трьох років з бюджету виділено більше восьми мільйонів гривень для проведення ремонтних робіт у приміщенні музею. Разом з тим, є ще багато планів, є проблемні питання, які потребують вирішення, вони лишаються актуальними для влади, для їх реалізації.

Директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини Валентина Животовська приєдналася до вітальних слів на адресу іменинників, подякувала працівникам музею за те, що намагаються зробити його одним з кращих в Україні. І їм це вдається, адже всі в колективі – від директора до тих, хто займається технічними питаннями – дуже творчі люди.

Валентина Животовська подякувала також керівництву обласної державної адміністрації за систематичну та цілеспрямовану підтримку закладів культури, що сприяє їх розвитку, покращенню роботи та матеріального забезпечення.

Окремі слова подяки керівник департаменту висловила Миколі Сухомлину, адже рішення йому довелось приймати у дуже складні часи, коли більше руйнувалося, ніж створювалось. Однак, попри все, було вирішено питання і з приміщенням, і з тим, щоб привести його до належного стану. За роки існування музей став справжнім вогнищем культури, мистецьким закладом, який знають далеко за межами Кіровоградщини.

– Буваючи всі ці роки у стінах обласного музею, бачачи, як він творчо зростає і розвивається, яку велику роль відіграє сьогодні у нашому житті, – зазначив у своєму виступі Микола Сухомлин, – я ще раз переконуюся в тому, що прийняте 4 січня 1993 року рішення – абсолютно правильне і виправдане. У музеї кипить робота і це свідчить, що тут працюють справжні професіонали, які, завдяки своїй небайдужості до високого мистецтва, долучають до нього кожного з нас, збагачують культурою наше життя.