Набільше снігу, 60 сантиметрів, випало у Гайворонському районі

Протягом 17-19 січня поточного року на території області спостерігалося погіршення погодних умов у вигляді сильного снігу та дощу, температура повітря — 1, + 4 0С.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Станом на 7.00 19 січня п.р. на території області опади у вигляді снігу спостерігаються в 9-ти районах області (Добровеличківський, Кіровоградський, Знам"янський, Долинський, Устинівський, Бобринецький, Новомиргородський, Компаніївський, Олександрівський), товщина снігового покрову складає від 1 до 60 см (найбільше Гайворонський – 60, Новоархангельський та Благовіщенський райони до 50 см).

Затори на автошляхах області відсутні, проїзд забезпечений до всіх населених пунктів, крім 10 населених пунктів в Гайворонському районі (с. Червоне, Вікнина, Берестяги, Мощене, Тополі, Жакчик, Чемерпіль, Бандурове, Казавчин, Покровське) та ускладнення руху вантажного транспорту на трасі Київ-Одеса, Благовіщенського р-ну.

На дорогах області працює 105 од. техніки, 125 чол. ДП «Кіровоградоблавтодор».

17.01.2018 з метою попередження можливих ускладнень руху на автодорозі М-05 Київ-Одеса з 19.30 в напрямку Черкаської та Одеської областей, з 20.30 на автодорозі М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький та з 9.00 18.01.2018 на трасі Благовіщенськ-Первомайськ обмежено проїзд великогабаритного транспорту.
Системи життєзабезпечення працюють у звичайному режимі крім 9 населених пунктів внаслідок відключення електропостачання (Голованівський – 5, Новоархангельський — 4). До відновлення залучено аварійні бригади місцевих РЕМ.

В області функціонують 43 стаціонарні та 19 мобільних пункти обігріву. За чергову добу допомога не надавалася (всього надано допомогу 4 особам в мобільних пунктах обігріву).