Кіровоградщина: райони повинні розробити механізм функціонування первинної ланки надання медпослуг

Під час апаратної наради голова облдержадміністрації акцентував увагу на завданнях, впроваджуваної в державі медичної реформи.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Сергій Кузьменко підкреслив, що за останні декілька років влада спрямувала значні зусилля і кошти для підвищення якості медичного обслуговування в обласній лікарні, обласній дитячій лікарні, обласному госпіталі, кардіоцентрі, а також районних і міських лікарнях. «Сьогодні настала черга для реалізації медичної реформи у частині первинної ланки», — наголосив очільник області.

Він зауважив директору департаменту охорони здоров'я ОДА Олегу Рибальченку, що райони, села й ОТГ за тиждень мають завершити розробку механізму функціонування первинної ланки надання медичних послуг. «Ми повинні відпрацювати питання щодо будівництва нових амбулаторій і подбати про технічне забезпечення існуючих, починаючи від санітарного транспорту, медичного обладнання», — зауважив Сергій Кузьменко. Крім цього, амбулаторії мають бути забезпечені якісним Інтернет-зв'язком. За словами голови ОДА, влада ініціює збільшення території охоплення Кіровоградщини Інтернет-зв’язком. «Ми запрошуємо усіх Інтернет-провайдерів надати найкращі пропозиції», — зазначив він.