Жителі Нової Праги підтримали пропозицію створити ОТГ з центром у їх селищі

Громадські слухання щодо ініціативи створити об'єднану територіальну громаду з центром у Новій Празі відбулися у селищі на Олександрійщині в суботу, 2 грудня.

Після обговорення місцеві жителі майже одностайно підтримали ідею, пишуть «Олександрійські новини».

Громадські слухання проходили в кількох місцях: о 10:00 — в приміщенні Будинку культури №2, о 12:00 — в актовій залі Новопразької дитячої музичної школи, та завершилося все обговоренням з місцевими мешканцями у Будинку культури №1.

Директор Кіровоградського Центру місцевого самоврядування Олег Яременко та радник з питань децентралізації Валентина Шеремет відповідали на питання присутніх щодо створення ОТГ та процесів децентралізації.

Перед членами громади також виступила селищний голова Ольга Горбенко. Вона відзначила, що для мешканців Нової Праги та інших сіл, що приєднаються, створення ОТГ стане історичною подією, яка в майбутньому дасть можливість зберегти та покращити інфраструктуру території.

Як повідомляється, жителі Нової Праги майже одностайно підтримали ініціативу селищного голови «Про ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст».

Громадські слухання мають продовжитися 9 грудня в селах Лозуватка та Григорівка Новопразької селищної ради.

Якщо громади населених пунктів підтримають об'єднання, то Новопразька ОТГ стане вже другою на території Олександрійського району.

Нагадаємо, про ініціативу створити Новопразьку ОТГ стало відомо 17 листопада.