В обласному центрі підозрюваного у хабарництві поліцейського посадили під домашній арешт

Ленінський районний суд обрав запобіжний захід старшому оперуповноваженому відділу карного розшуку одного з територіальних відділів поліції, підозрюваному у вимаганні та отриманні 10 тисяч гривень.

Про це Новини Кіровоградщини повідомила прес-служба прокуратури області.

Попри вимогу прокуратури взяти підозрюваного під варту, рішенням суду йому визначили запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура оскаржуватиме вказане рішення суду до апеляційної інстанції та наполягатиме на триманні правоохоронця під вартою. Клопотання про відсторонення його від займаної посади на час досудового розслідування суд задовольнив.

Нагадаємо, підозрюваного викрили на отриманні неправомірної вигоди 12 грудня. Кошти він вимагав у чоловіка за непритягнення до кримінальної відповідальності. Правоохоронцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.