У Кіровограді відкрили оновлений шаховий клуб

В обласному центрі відбулося урочисте відкриття оновленого шахового клубу “Гамбіт”.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Почесне право перерізати святкову стрічку було надано міському голові Андрію Райковичу, голові обласної федерації шахів Ігорю Волкову та тренеру клубу Георгію Дубівці.

Григорій Дубівка провів для учасників урочистостей екскурсію новим сучасним центром шахового спорту в місті, створеному за підтримки керівництва міста та депутатського корпусу. Огляд клубу завершився у залі для занять, де на гостей з нетерпінням чекали юні шахісти.

— Шахи не лише інтелектуальний тренінг, це — найдавніша гра, яка виховує почуття виваженості, толерантності, поваги до суперника. Сьогодні ми відкрили для вас оновлений шаховий клуб, у новому приміщенні. І це тішить, що у нас є така можливість -створити усі належні умови молодому поколінню для гри у шахи, — зазначив у своєму вітальному слові міський голова Андрій Райкович. — Я впевнений, що відтепер ваші спортивні досягнення стануть ще кращими, а найголовніше, що ви будете вдосконалюватись, працювати над собою, вивчати складні шахові комбінації, і це в майбутньому приведе вас до перемоги.

Після привітань міський голова передав шаховому клубу подарунок — магнітну шахову дошку. Ігор Волков презентував юним шахістам сучасний електронний годинник, а меценати шахового спорту вручили спортсменам оригінальну форму для виступу на змаганнях.

Заняття у новому клубі “Гамбіт” відкрив бліц-турнір, перший хід у якому зробив міський голова Андрій Райкович разом із одним з найкращих вихованців шахового клубу.