У Кіровограді традиційно влаштували свято «Прикрась ялинку з Миколаєм»

Сьогодні, 19 грудня, на площі біля міської ради відбулося вже традиційне для Кіровограда свято «Прикрась ялинку з Миколаєм».

19 ялинок, що ростуть біля міської ради власноруч виготовленими яскравими іграшками та гірляндами прикрасили учні усіх шкіл обласного центру, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Святкування Дня Святого Миколая розпочалось увечері, і першим присутніх зі святом привітав міський голова Андрій Райкович.

— Я спостерігав із вікна свого кабінету, як ви прикрашали ялинки власноруч виготовленими яскравими іграшками, як ходили в будиночок до Святого Миколая. І ми приготували вам новорічні подарунки та веселу святкову програму. Бо діти нашого міста — талановиті і розумні, — наголосив у вітальному слові Андрій Райкович. — Ви заслужили на гарні подарунки. Я щиро вітаю вас, ваших батьків з усіма святами. Нехай Новий рік, Різдво прийдуть до нас з миром, добром, гарними новинами. Бажаю, щоб у нашому місті у Новому році все було гаразд.

До привітань міського голови також долучились голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко та народний депутат України Костянтин Яриніч.

А серед юних містян, які упродовж року гарно навчалися, здобували творчі і спортивні перемоги, є десятеро, які досягли особливих успіхів і стали переможцями міського конкурсу “Дитина року”. Сьогодні Олена Єделькіна, Віталій Пахолівецький, Андрій Тихий, Аміна Булах, Софія Черненко, Каріна Макарук, Катерина Давид, Дар’я Нікітіна, Дар’я Сустрєтова та Анна Волохова першими отримали новорічні подарунки від керівництва міста.

Та особливим подарунком для міської малечі сьогодні став перший міський дитячий автобус.
Його придбали спільним коштом обласної державної адміністрації і міської ради міста.

Першими пасажирами автобуса стали Святі Миколаї. Вони частували всіх школярів міста, які прикрашали ялинки біля міської ради. Разом з керівництвом міста та області право першими оглянути новий автобус та упевнитися у його зручності було надано найактивнішим вихованцям центру реабілітації дітей з особливими потребами, їхнім наставникам та батькам.