33 учасники АТО з Олександрії отримають до Нового року по 1000 гривень

Трьом десяткам учасників АТО нададуть матеріальну допомогу.

Про це повідомив міський голова Степан Цапюк на плановій сесії Олександрійської міськради сьогодні, 22 грудня, пише «Моя Олександрія».

На початку сесії виступив депутат від «БПП-Солідарність» Віталій Заріцький, який підняв питання про реалізацію міської програми допомоги учасникам АТО. Зарицький нагадав, що в програму на 2017 рік заклали 100 тис. грн, але на сьогоднішній день витрачені не всі гроші.

«Там у нас було закладено 100 тис. грн, на сьогоднішній день виділено близько 34 тис. грн, і як було сказано, решта суми повинна надійти до кінця року. Так я розумію, Степан Кирилович?» — звернувся він.

На це мер відповів, що сьогодні зустрічався з учасниками АТО і підписав розпорядження про виділення по 1000 грн для 33-х учасників.

«До кінця року 33-м учасникам АТО, які мали поранення і лікувалися в медичних установах, їм буде — сьогодні підписано розпорядження — виплачено по 1000 грн», — сказав Цапюк.

Також мер додав, що в наступному році необхідно переглянути положення про виділення допомоги, щоб була можливість виділяти більшу суму допомоги, ніж 1000 грн. «У нас була така ситуація, що могли виділити тільки 1000 грн, а треба було 40 тис., І ми вишукували з інших джерел», — зазначив міський голова.

Про те, чи залишаться в програмі-2017 невикористані кошти після виділення передноворічних 33 тис. грн, Цапюк не уточнив.