За 10 місяців на Кіровоградщині право на оренду передали на 79 земельних ділянок

За 10 місяців поточного року в Кіровоградській області фактично до місцевих бюджетів від продажу земельних ділянок (з урахуванням розстроченого платежу) і прав на земельні ділянки з початку 2017 року надійшли кошти в сумі 15,8 млн гривень, в тому числі до місцевих бюджетів – 15,7 млн гривень та до державного бюджету – 0,1 млн гривень.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі ГУ Держгеокадастру в області.

Дані кошти  громади зуміють використовувати на розвиток власних територій.

Зокрема продано органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування 37 земельних ділянок комунальної та державної власності несільськогосподарського призначення під об’єктами нерухомого майна загальною площею 4,9 га на суму 4,5 млн гривень.

Проведено 57 земельних торгів у формі аукціону, на яких продано органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування право на оренду 79 земельних ділянок. Загальна площа – 1,52 тис. га. Загальна ціна продажу річної орендної плати – майже 7,3 млн грн. Також продано на 4-х земельних торгах 4 земельні ділянки у власність площею 6,5 га, ціна продажу яких становить 2,9 млн грн.

Без залучення державних коштів проведено 34 земельні торги у формі аукціону, на яких продано право на оренду 52 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 1,4 тис. га. Загальна ціна продажу річної орендної плати – 6,8 млн грн.

Державними органами приватизації продано 1 земельну ділянку, на якій розташовано об'єкти державної власності площею 0,2874 га. Ціна продажу – 82,2 тис. гривень.