Визначилися переможці конкурсу «Громадська перспектива: ідея – дія – результат»

????????????????????????????????????

В області вже вчетверте провели конкурс соціальних проектів між інститутами громадянського суспільства «Громадська перспектива: ідея – дія – результат».
Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Конкурсна комісія під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергій Коваленка розглянула документацію, яку подали громадські організації, заслухала відкрите представлення конкурсних пропозицій та провела індивідуальне оцінювання запропонованих соціальних проектів, програм і заходів.

Для участі у конкурсі було затверджено 8 проектів. Пропозиції відповідали цілям та пріоритетним завданням, визначеним положенням про конкурс. Представлені проекти спрямовані на підвищення якості освітніх послуг, зокрема, впровадження інклюзивних форм навчання, на правовий всеобуч учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, а також передбачають надання соціальних послуг вразливим верствам населення, зокрема дітям з інвалідністю, членам сімей загиблих військовослужбовців. Положенням про конкурс також визначено, що запропоновані проекти не можуть бути спрямовані на отримання прибутку та на підтримку політичних партій.

Варто зазначити, що в липні цього року конкурсна комісія вже підтримала 5 проектів і нині триває їхня реалізація. Сьогоднішні проекти-переможці будуть реалізовувати у наступному фінансовому році – на 75% за кошти обласного бюджету, на 25% за рахунок громадської організації-ініціатора. Граничний обсяг фінансування одного проекту – 30 тисяч гривень. Загальний фонд конкурсу становить 90 тисяч гривень.

Члени конкурсної комісії оцінили усі представлені пропозиції. Відповідно до положення про конкурс, про його результати усіх учасників повідомлять у письмовій формі.