У Кіровоградському районі голову сільради викрили на хабарі при виділенні землі учасникам АТО

Прокуратура Кіровоградської області підозрює одного з голів сільської ради Кіровоградського району у вимаганні та отриманні 5 тисяч грн неправомірної вигоди, а також у підробленні офіційних документів.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

Зокрема, чиновнику повідомили про те, що він підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 ( видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний вимагав та отримав зазначену суму неправомірної вигоди від представника двох учасників АТО за виділення земельних ділянок. Крім того, посадовець вніс в рішення сесії завідомо неправдиві відомості.

Злочинні дії сільського голови викрито 27 липня 2017 року прокуратурою області спільно з Головним управлінням Національної поліції в області та за оперативного супроводу управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

На час досудового розслідування підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту. Слідство триває.