У Голованівську відкрили капітально відремонтоване поліклінічне відділення (ФОТО)

Знаковим об'єктом робочої поїздки Сергія Кузьменка до Голованівського району стала центральна районна лікарня, окремі приміщення якої вже відремонтовані, а в деяких тривають чи заплановано ремонтні роботи.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

У центрі уваги постало відремонтоване поліклінічне відділення, яке голова ОДА урочисто відкрив разом із народним депутатом України Костянтином Яринічем, головою райдержадміністрації Олегом Голімбієвським, головою районної ради Богданом Кучмієм та головним лікарем ЦРЛ Валентиною Піддубною.

У лікарні також було відремонтовано та обладнано зручним пандусом центральний вхід. За кошти місцевого та державного бюджету фактично завершено ремонт операційного блоку хірургічного відділення (більше 1,5 млн. грн.). Наразі, тривають тендерні процедури і до кінця цього року у трьох операційних залах, а також у палаті інтенсивної терапії буде змонтовано сучасне медичне обладнання (операційні столи, освітлювальні лампи, монітори та дефібрилятори, вартість складає більше 1 млн. грн.)

Головний лікар ЦРЛ Валентина Піддубна поділилася із головою ОДА планами стосовно створення у лікарні стоматологічного центру на базі стоматологічного відділення, вже оснащеного сучасним обладнанням. У відділенні працюють 5 фахових лікарів-стоматологів, є чотири сучасні стоматологічні установки, одну з яких, вартістю 126 тис грн., було придбано нещодавно. Якщо плани вдасться втілити у життя, то тут, окрім жителів Голованівщини, отримуватимуть кваліфіковану стоматологічну допомогу мешканці сусідніх районів.

Сергій Кузьменко наголосив, що у всіх районах, які він відвідав за останній час, багато зроблено для модернізації районних лікарень. «З районних, обласного та державного бюджетів спрямовуються значні кошти на ріст кваліфікаційного рівня лікарень другого рівня. Яскравим прикладом є Голованівський район, де лише за останній рік у ремонти відділень центральної районної лікарні, на закупівлю сучасного медичного обладнання було вкладено чималу суму – 8 млн. грн.», – відзначив голова облдержадміністрації.

Також голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко разом з народним депутатом Костянтином Яринічем, керівництвом району, молодими лікарями, учасниками антитерористичної операції та їхніми дітьми у зоні відпочинку біля медичного закладу висадили молоді дерева.