У Долинській виготовлятимуть соняшникову олію (ФОТО)

????????????????????????????????????

У місті Долинська розпочав роботу новий масло-екстрактний цех із виробництва соняшникової олії потужністю 100 тонн на добу.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Проект із будівництва цеху реалізовано товариством з обмеженою відповідальністю «Долинський комбікормовий завод». Сьогодні із роботою цього підприємства ознайомився голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час візиту до Долинського району.

Варто зазначити, що на заводі, основним напрямком діяльності якого є оптова торгівля зерном, насінням та кормами для тварин, уже працевлаштовано 96 робітників. А відкриття нової лінії з переробки соняшникового насіння дало можливість створити ще 20 нових робочих місць. Загальна вартість будівництва масло-екстрактний цеху склала близько 2 мільйонів гривень.

Голова облдержадміністрації у супроводі директора підприємства Миколи Черкуна оглянув обладнання цеху, ознайомився із технологією виробництва та поспілкувався із працівниками.

– Важливо, що в Україні, зокрема на Кіровоградщині, відкриваються нові виробництва і створюються робочі місця. Сьогодні головне завдання держави – забезпечити умови, щоб бізнес інвестував у виробництво, підкреслив Сергій Кузьменко. – Тут, в Долинському районі, вкладено значні кошти у підприємство. Люди працевлаштовані на нові робочі місця і будуть отримувати заробітну плату, а до бюджету надходитимуть нові відрахування за які можна робити якісні дороги, ремонтувати школи, лікарні і дитсадки.