Підприємство «Астарта Груп», ОДА та ЦНТУ підписали тристоронню угоду (ФОТО)

????????????????????????????????????

Сьогодні на базі приватного підприємства "Астарта Груп” відбулось підписання Тристоронньої угоди між облдержадміністрацією, Центрально-українським науково-технічним університетом та підприємством щодо впровадження у виробництво інноваційного проекту.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Мова йде про використання у роботі удосконаленого винахідниками ЦНТУ причіпного пристрою перевантажувального бункера-накопичувача.

Проект реалізовано в рамках обласної програми впровадження регіональних наукових досліджень у промислове виробництво Кіровоградської області на 2017—2020 роки. Метою програми є створення умов для проведення наукових досліджень та впровадження їх результатів у виробництво.

«Облдержадміністрація завжди приділяє велику увагу інвестиціям, інноваціям, працює над їх залученням у всіх галузях господарства, намагається створювати сприятливі умови для розвитку промислового комплексу Кіровоградщини», — зауважив під час зустрічі заступник голови ОДА Андрій Коломійцев. Він висловив впевненість, що прийнята на початку цього року відповідна програма сприятиме співпраці науки і бізнесу у сфері розробки і впровадження інноваційних технологій.

За словами Андрія Коломійцева, із поданих на комісію пропозицій, відібрано заяву від підприємства "Астарта Груп” стосовно необхідності удосконалення причіпного пристрою бункера – накопичувача перевантажувального. Цей механізм є найбільш уразливим і часто ламається, що на деякий час паралізує виробництво. Тому серед пропозицій, що подавалися на конкурс, було відібрано найбільш раціональне технічне рішення, запропоноване науковцями ЦНТУ. За розробку інноваційного проекту університет отримав в рамках обласної програми грошову винагороду у розмірі 50 тисяч гривень.

Учасники тристоронньої угоди мали змогу ознайомитись із технічними характеристиками причіпного пристрою.

«На перший погляд механізм невеликий, проте його надійність є дуже важливою. Поломка кронштейну зменшує продуктивність роботи бункеру на 30-35%» – відзначив ректор ЦНТУ Михайло Чорновіл.

За словами керівника підприємства Сергія Будака, наразі у виробництві задіяно п’ять таких бункерів. Пристрій довів свою надійність не лише під час випробувань, а й у польових умовах. «Причіп з удосконаленим кронштейном працює на виробництві від серпня і на даний час нарікань на його експлуатацію немає», — відзначив керівник "Астарта Груп”.