Переселенцям, учасникам АТО та молоді відшкодовуватимуть часткову вартість житла

В Україні продовжать реалізацію соціальної програми забезпечення доступним житлом. За рахунок державного бюджету здійснюватиметься часткова компенсація вартості квартир, що будуть придбані або побудовані за цією програмою: учасникам АТО та вимушеним переселенцям повертатимуть 50% від вартості житла, молоді – 30%.

Про це повідомила начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова під час щотижневої апаратної наради, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Завдання керівників територій – визначити забудовників і акредитувати відповідні об’єкти. Учасниками програми можуть стати забудовники, які мають об’єкти з високим ступенем будівельної готовності, проектно-кошторисну документацію на заходи з енергоефективності та найбільш привабливу фінансову пропозицію щодо вартості квадратного метра такого житла.

Вікторія Кулікова зазначила, що райдержадміністраціям, міськвиконкомам та об'єднаним територіальним громадам вже направлено відповідні роз’яснення.
Конкурс об’єктів, що будуть фінансуватися за програмою, Мінрегіонбудом продовжено до 23 листопада цього року. Посадовець попросила керівників територій відпрацювати зазначене питання із забудовниками.