Переможців конкурсу громадських проектів назвали в обласному центрі (Список)

В обласному центрі Координаційна рада оголосила рейтинг проектів Громадського бюджету-2018.

Проаналізували й проблемні питання, які виникли під час голосування та в ході підрахунку голосів, повідомила Новини Кіровоградщини прес-служба міськради.

Депутат Катерина Шамардіна внесла пропозицію, щоб один і той самий проект розглядали і надавали свої висновки кілька профільних відділів та управлінь міської ради. А начальник відділу внутрішньої політики Сергій Запорожан запропонував звернутися до депутатського корпусу із пропозицією збільшити розмір Громадського бюджету у наступному році на 2 мільйони гривень. Пропозиції члени координаційної ради підтримали одностайно.

Також вирішили, що переможця серед великих проектів: “Реконструкція набережної річки Інгул” включать у загальноміську програму, яку розробляють фахівці управління містобудування та архітектури. Щодо інших проектів, то їх почнуть втілювати у життя після того, як профільні виконавчі органи звернуться до управління економіки за фінансуванням.

Нагадаємо, до фіналу конкурсу громадських проектів, які будуть реалізовуватися за кошти міського бюджету у 2018 році, вийшли 30 малих проектів з кошторисом до 150 тисяч гривень, 11 великих з фінансуванням до одного мільйона гривень і 7 соціальних, направлених на підвищення комфортності проживання в обласному центрі людей з інвалідністю. Голосування за проекти тривало по 10 листопада.