На Кіровоградщині на хабарі «погоріли» ще два високопосадовця (ФОТО)

Працівники прокуратури Кіровоградської області спільно з співробітниками управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчих працівників Головного управління Національної поліції в області на отриманні 150 тис грн неправомірної вигоди викрито першого заступника голови РДА та заступника міського голови одного із міст Кіровоградщини.

Про це Новинам Кіровогардщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

Неправомірну вигоду чиновники отримали від підприємця за вирішення питання щодо надання земельної ділянки площею 600 кв м на території міського сміттєзвалища для встановлення лінії по переробці та сортування сміття.
Посадовці затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України. Сьогодні їм буде повідомлено про підозру.

За вказаний злочин посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі прокуратурою готується клопотання до суду щодо обрання вказаним особам міри запобіжного заходу та клопотання про відсторонення їх від виконання посадових обов”язків на час досудового розслідування.