«Кіровоградтепло» закликає споживачів погасити заборгованість

ДП «Кіровоградтепло» закликає споживачів погасити заборгованість.

На даний час на підприємстві склалася критична ситуація, повідомила Новини Кіровоградщини адміністрація „Кіровоградтепло”.

На даний час , при заборгованості підприємства за спожитий газ у сумі 151 млн грн, заборгованість споживачів перед підприємством складає понад 161,2 млн грн. Питома вага у складі заборгованості – різниця в тарифах, яка не відшкодовувалась державою з 2013 року і на даний час складає понад 116,6 млн грн. Заборгованість населення перед підприємством складає – 37,2 млн грн, бюджетних установ – 4 млн.

„Теплопостачальне підприємство з об’єктивних причин не в змозі своєчасно розраховуватися за спожитий природний газ з НАК «Нафтогаз України», зокрема внаслідок несвоєчасного проведення компенсації різниці в тарифах з Державного бюджету України, розбалансованості законодавчих вимог щодо термінів розрахунків за природний газ та теплову енергію, наявності багатомільйонної заборгованості споживачів за спожиту теплову енергію, послуги з централізованого опалення”, — йдеться в повідомленні.